Управление на семейния бюджет

Изи Кредит продължава с инициативите си в полза на обществото като част от програмата си за повишаване на финансовата култура в страната. Досега  компанията издаде и разпространи половин милион копия от Наръчник на разумния кредитополучател – 7 полезни съвета за теглене на бърз кредит” и проведе безплатни обучения по „Управление на семейния бюджет” в 11 града. Финансовата институция вече организира и безплатни обучения на тема „НЕ на дълговете, ДА на парите" в цялата страна.

Партньор на Изи Кредит е фондация „Инициатива за финансова грамотност” - първата неправителствена организация в България, работеща за повишаване нивото на защита на потребителите на финансови услуги. Съвместният проект предвижда изготвянето на специализирана обучителна програма и провеждане на безплатни еднодневни курсове в цялата страна. Курсовете се водят от видни финансови експерти, както и от професионални обучители на Изи Кредит. В тях може да се включи всеки, като се обади на национален телефон 0700 20 240 (без допълнително таксуване). На същия телефон всеки може да получи и безплатни финансови съвети.

 

Проектът цели да помогне на хората да планират по-добре семейния си бюджет и да управляват успешно личните си финанси, както и да подобрят финансовата си култура. Очакванията са това да намали и обема на лошите заеми в бъдеще - основното предизвикателство в сектора на кредитирането.

Една от причините за проблемните кредити в България е липсата на добро планиране на разходите. Преодоляването на този проблем ще помогне на хората да избегнат финансови затруднения”, обясни Ина Илиева, директор „Корпоративни отношения” на Изи Кредит. „Чрез обученията ни хората ще повишат финансовата си култура и ще получат ценни съвети за контролиране на своя бюджет. Това от своя страна ще им помогне да не закъсняват при плащане на своите кредити”, допълни още тя.

Медийни партньори са: